Labels

dimarts, 26 de setembre del 2017

Badalona-Gibraltar, però al final Sòller.


Sortida el 5 de setembre, a mig matí. Els amics del port ens tiren les amarres. Sonen sirenes i clàxons dels vaixells veïns. Emotiu.

Meteo perfecta per arribar directes a Gibraltar…




Un cop fora, l'Albert Pi s’acosta amb la moto d’aigua a despedir-se!

A mitja tarda, Esther comença a mirar la roda i el pilot automàtic amb cara estranya. Poc després el pilot automàtic s'atura. Sorolls i cruixits. Joder!
Molt jijiji però el pilot automàtic no funciona, la roda va molt dura i fa sorolls de peces trencades.
Jo estic intentant treure el compàs per a verificar els pinyons de la roda. Pararem a Sòller. 

Comprovo que els cables que giren el timó (guardins) hi són. Uff si. Pas següent és veure els pinyons que es troben a l'eix de la roda. Cal treure el compas per accedir-hi. Està enganxat amb silicona que tallo amb el ganivet del pa.

Efectivament. Falta un cargol. El pinyó s’ha mogut i al final s’ha bloquejat el motor del pilot. Ok. Pilotarem a mà. Pararem a Sòller per resoldre-ho.
Es fa de dia. Mallorca a Babor. 

Fondegem davant el port a mitja tarda. Montem la “zodiac” per anar a terra. Estem cansats.

El motor forabord revisat un mes abans no engega. Arribo a aquesta conclusió després de mitja hora intentant engegar-lo fins que m´he fet la llaga al dit índex (com cada any) que et fas si et passes mitja hora intentant engegar un motor d'aquests. Tot amanit amb queixes, crits i malediccions.
Em cabrejo i Esther em diu que l’arregli. Encara em cabrejo més i monto un show. Desmonto el carburador, netejo el xiclet, ho montem i... segueix sense funcionar. No baixem a terra. Sopem, partida de farkel i demà serà un altre dia.

Després de l'esmorzar banyet

Nit moguda per les ones. Canviem de fondeig. Més endins.
Ens visita el nostre amic Pete Lucas del Bonnie Lass Charter. Té els seus vaixells fondejats al costat. Suggereix desmontar el motor i veure què. Desmuntem el motor del pilot i trobem el problema...
Esther busca frenèticament els recamvis per internet després de buscar la referència de la peça. Fa anys que no es fabrica... però el troba!!😊
Pinyons destruïts del pilot automàtic...

El dia següent anem a Palma a buscar els recanvis a Enaval. Bons professionals. El temps empitxora. Montem el pilot i funciona! Decidim també reajustar els cables del timó (guardins). Impossible.
Mal temps i mar de fons a Sòller...
El vaixell es mou massa i diluvia. No es pot tocar, però inspeccionant el cable descobrim horroritzats que un d’ells està pelat i s’aguanta amb 2 fils!
Mentres el mirall de popa de la zodiac es mig desenganxa. Quin patir!
Guardí a les últimes. Si peta perdem el control del timó.

Decidim anar a port: hem demanat un pressupost per email. Ens deia que 100€ per l'estada (2 dies). Un cop amarrats resulta que son 100€/dia, aigua i llum apart. Consum mínim 11€/dia per cada cosa. Bé doncs amarratge sense llum ni aigua. Dutxa en barracó sense aigua calenta, la wifi no funciona… però et conviden a una copa a la seva simpàtica terrassa al moll d'abric. Estem tan liats muntant i desmuntant que no tenim temps de disfrutar-la...

Truquem al Pete. Té un amic anglès Rigger (els que treballen els cables dels velers) que treballa a Palma, l'Allan, però viu a Sòller.
Allan vé al vespre després de la feina amb un cable nou, un de recanvi i terminals, amb el Pete i un repòrter/càmera anglès que està fent un reportatge sobre anglesos que viuen pel món (que sembla que sortirà a bastants països). El deixem filmar. Al·lucina amb com ens ajudem entre navegants. Després marxa.
Montem el cable i sopem unes pizzes amb l'Allan, el Pete i la seva família (grans navegants i coneixedors de l’oceà Índic). Fantàstic!
El nou veler del Pete sortint de Sòller.

Gràcies Sòller !




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada